Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، مرکز سیاست خاور نزدیک واشنگتن با انتشار مقاله ای مشترک از دو کارشناس، به احتمال جنگی قریب الوقوع در خاورمیانه در سال آینده میلادی پرداخته است.

این مقاله توسط«نداف بین حور» سرهنگ احتیاط ارتش رژیم صهیونیستی که به عنوان مشاور نظامی در این مرکز بوده و «مایکل آیزنشتات» مدیر بخش پژوهش های نظامی و امنیتی این مرکز نوشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مقاله می خوانیم: تنش های رو به افزایش در مرزهای شمالی اسرائیل نگرانی هایی را در خصوص مقابله ای دیگر میان اسرائیل و حزب الله و یا میان ایران و اسرائیل در سوریه افزایش داده است. این جنگ تنها به درگیری طرف های مذکور منتهی نشده بلکه شامل گروه های نظامی شیعه و حتی نظام اسد نیز می شود و امکان دارد این درگیری به تمام منطقه سرایت کرده و منافع حیاتی آمریکا در خاورمیانه را به خطر اندازد.

ایران نشان داده است که برای ورود به جنگ کلاسیک و درگیری با خسارت های فاجعه بار آن برای نیروهای خود تمایلی ندارد و به جای آن به دنبال آن است که به انجام عملیات های نیابتی مباردت ورزد اما در عین حال در برخی مواقع آمادگی خود برای ورود به اقدامات خطرناکی که می تواند منجر به وخامت اوضاع شود، را به نمایش گذاشته است؛ چنانچه پیش از این نیروهای ایرانی در سوریه یک هواپیمای بدون سرنشین مسلح را در آسمان اسرائیل در فوریه گذشته، به پرواز در آورد که سرنگونی آن باعث آغاز دور جدیدی از تنش ها در آن زمان شد.

اسرائیل نیز با وجود انجام اقداماتی که حاکی از آمادگی برای مواجهه با خطر در برابر هر گونه درگیری است اما تمایلی به جنگ ندارد. اسرائیل از سال 2013 بیش از 130 بار به سوریه حمله کرده و از اواخر سال 2017 این حملات گسترش یافته و تاسیسات نظامی ایران را هدف قرار داده است که البته تاکنون منجر به درگیری گسترده ای نشده است.

علائم احتمالی وقوع جنگی دیگر در وسعتی بی سابقه در نتیجه جنگ داخلی در سوریه، نمایان شده است. ایران توانسته زیر ساخت های نظامی در سوریه ایجاد کرده و نیروهای شیعه وابسته به خود را در مرزهای اسرائیل مستقر نماید. هم اکنون این امکان وجود دارد که جنگ در جبهه های متفاوت و دور از هم در زمین و هوا و در عرصه های اطلاعاتی و سایبری توسط نیروهای حزب الله، ایران، سوریه، عراق، افغانستان، پاکستان و حتی یمن آغاز شود. بر این اساس عرصه وسیعی برای جنگ احتمالی با گزینه های جدید برای ایران و حزب الله فراهم خواهد شد و توان اسرائیل باید به فراتر از مرزهای خود گسترش پیدا کند.

جنگ با لبنان در واقع جنگ اسرائیل با حزب الله در لبنان است اما ایرانی ها و هزاران نیروی شیعه از ملیت های مختلف و حتی حماس که حضور نظامی محدودی در لبنان دارد نیز در آن شرکت خواهند کرد. اگر اسرائیل فعالیت های محدودی برای مقابله با نیروهای داخل لبنان انجام دهد، جبهه سوریه نسبتاً آرام خواهد ماند.

سناریوی محتمل دیگر آن است که جنگ در اراضی سوریه میان اسرائیل از سویی و ایران به همراه نیروهای شیعه همسو با آن و حزب الله لبنان از سوی دیگر اتفاق خواهد افتاد که در این میان شاید ارتش سوریه نیز به نفع ایران وارد جنگ شود. در صورت بروز چنین اتفاقی، جبهه لبنان از آرامشی نسبی برخوردار خواهد بود اما باید توجه داشت که اگر نیروی زمینی سوریه وارد جنگ شود، روسیه نیز از آنها حمایت خواهد کرد.

سناریوی سوم درگیری در دو جبهه لبنان و سوریه است که اسرائیل با ایران، حزب الله، نیروهای شیعه همسو با ایران و حتی ارتش سوریه درگیر خواهد شد و اسرائیل با جبهه واحدی به عنوان یک منطقه عملیاتی واحد مواجه خواهد شد.

البته احتمال وقوع جنگی منطقه ای که عربستان و امارات نیز وارد آن شوند بسیار کم است. افزایش قدرت نظامی ایران بیانگر آن است که جنگ احتمالی در سال 2019 به کلی متفاوت خواهد بود.

جنگ آینده در شمال اسرائیل از درگیری های گذشته گسترده تر خواهد بود، اسرائیل حمله هوایی گسترده و پرحجمی را برای مقابله با خمپاره های دشمن و قدرت موشکی آن و نیروهای شیعه آغاز می کند اما لازمه برخورد موثر با این تهدید، انجام عملیات گسترده زمینی است. دشمنان اسرائیل هرگز به پرتاب موشک و خمپاره به سوی تاسیات نظامی، تجمعات مسکونی و زیر ساخت های حیاتی اسرائیل بسنده نخواهند کرد بلکه تلاش می کنند از نیروی زمینی برای عبور از مرزها و ورود به اسرائیل و تصرف بخشی از اراضی آن و پایگاه های نظامی استفاده کنند.

تمامی طرف های درگیر در جنگ پیش رو، به طور گسترده بر توان سایبری خود تکیه خواهند داشت؛ به عنوان مثال حملات سایبری برای مختل کردن سامانه های موشکی یا زیرساخت ها جهت تاثیرگذاری استراتژیک بر اسرائیل محتمل است. باید توجه داشت در صورتی که روسیه به این جنگ وارد شود این کشور از موشک های دقیقتری نسبت به ایران و حزب الله برخوردار است.

فرضیه اساسی در دهه گذشته آن بوده است که حزب الله نقش اصلی را در جنگ آینده در شمال اسرائیل ایفا خواهد کرد اما ممکن است چنین نباشد زیرا در صورت بروز چنین مساله ای اسرائیل اقدام به بمباران های وسیع و عملیات نظامی گسترده علیه لبنان می نماید که منجر به ویرانی گسترده در این کشور خواهد شد.(که شاید از این جنبه حزب الله از ایفای چنین نقشی خودداری نماید.) پیچیدگی مساله حزب الله در اینجاست که آنها چگونه از امکانات موشکی خود بدون آنکه لبنان و اصول استراتژیک آنها در خطر قرار گیرد، استفاده می کنند چرا که پس از آغاز جنگ با اقدامات شدید اسرائیل مواجه خواهند شد و پیش بینی همین واکنش شدید اسرائیل باعث شده است حزب الله به کمک ایران برای تشکیل نیروهای ویژه ای در سوریه و عراق جهت درگیری در ارتفاعات لبنان اقدام نماید تا مانعی برای این گونه اقدامات و تلاش های اسرائیل ایجاد کند.

واشنگتن و تل آویو باید برای مقابله با محور مقاومت و تهدیدات آنها اقداماتی انجام دهند، از جمله تصمیم سازان آمریکایی و اسرائیلی باید از امکان نهفته آغاز جنگ در جبهه شمالی برای ایجاد نوعی بازدارندگی در قبال اقدامات ایران که منجر به این گونه درگیری ها می شود استفاده کرده و آن را به داخل ایران نیز گسترش دهد چرا که با انتقال این اقدامات پیشگیرانه منافع اقتصادی حیاتی ایران و ثبات نظام سوریه تهدید خواهد شد.

بیرون نگاه داشتن حزب الله از معادل جنگ احتمالی در شمال اسرائیل به دلیل در اختیار داشتن حجم زیادی از موشک و همچنین نیروی زمینی به معنای آن است که از ورود چنین جنگی به لبنان جلوگیری شده و این می تواند تا حد زیادی به فراگیر نشدن این جنگ در تمام منطقه کمک خواهد کند.

علاوه بر آن ضروری است اسرائیل مفاهیم عملی و اجرایی نظامی خود را به روز رسانی کرده و مکانیزم های قابل اعتنایی برای شکست دشمن طراحی کند تا بتوان بر اساس آنها تصمیم گیری نمود و جنگ آینده را با شرایط مورد نظر به پایان رساند. اما از سوی دیگر آمریکا نیز باید به حضور خود در منطقه ادامه دهد تا بتواند در صورت آغاز جنگ، آزادی عمل اسرائیل برای تحقق اهداف جنگی خود را تضمین کند تا در نتیجه آن منافع آمریکا در مقابله با نفوذ ایران در منطقه محقق شده و سطح آن کاهش یابد.

184 / 159 ایران اسرائیل لبنان سوریه آمریکا اسرائیل یمن افغانستان پاکستان حزب الله لبنان حماس روسیه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ایران اسرائیل لبنان سوریه آمریکا اسرائیل یمن افغانستان پاکستان حزب الله لبنان حماس روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۳۹۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی

بین الملل تابناک: حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل، اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل، بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه، تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی و دیدار اسلامی با سفیر عربستان در تهران از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. 

حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل

مقاومت اسلامی عراق در بیانیه‌ای از حمله موشکی به بندر نفتی «عسقلان» واقع در اراضی اشغالی خبر داد.

 مقاومت اسلامی عراق امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد بندر نفتی عسقلان در اراضی اشغالی را با موشک پیشرفته کروز «ارقب» هدف قرار داده است.

همزمان سرایا القدس (شاخه نظامی جهاد اسلامی) هم در بیانیه‌ای اعلام کرد سدیروت و مفلاسیم و برخی شهرک‌های صهیونیستی مجاور نوار غزه را هدف حمله موشکی قرار داده است.

در پی این حمله، آژیر خطر در سدیروت و برخی شهرک‌های اطراف غزه به صدا درآمده است.

اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل

پایگاه خبری انصارالله گزارش داد که نیروهای مسلح یمن همزمان با آغاز حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح از فعال سازی مکانیسم بند دوم مرحله چهارم درگیری با رژیم صهیونیستی خبر داد.

طبق مفاد بند فوق کلیه شناورهای هر شرکت کشتیرانی بین المللی که کشتی‌هایش به بنادر رژیم صهیونیستی وارد شود در فهرست اهداف نیروهای مسلح یمن قرار گرفته و تردد آنها در محدوده عملیاتی نیروهای مسلح یمن ممنوع خواهد شد.

طبق بیانیه روز جمعه گذشته سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن مرحله چهارم تشدید نبرد با صهیونیست‌ها عبارت است از:

اول: هدف قرار دادن تمامی کشتی‌هایی که تصمیم ممنوعیت کشتیرانی اسرائیل را نقض کنند و به سمت بنادر فلسطین اشغالی در دریای مدیترانه و در هر منطقه‌ای که در دسترس ما باشد، حرکت کنند.

دوم: اجرای این امر از زمان اعلام این بیانیه شروع می‌شود.

سوم: اگر دشمن اسرائیلی قصد انجام عملیات نظامی در رفح را داشته باشد، نیروهای مسلح یمن تمامی کشتی‌های شرکت‌هایی را که مرتبط با بنادر فلسطین اشغالی از هر ملیتی باشند، تحریم همه جانبه خواهند کرد و از ورود تمامی کشتی‌های کشور مورد نظر به هر مقصدی جلوگیری خواهند کرد.

نیروهای مسلح یمن در پایان این بیانیه تاکید کردند که به یاری خداوند متعال و بر اساس حمایت و پشتیبانی مردم بزرگ یمن و همه آزادگان این امت، در آماده سازی برای مراحل گسترده‌تر و قوی‌تر از اجرای هیچ عملیاتی تا پایان جنگ و محاصره علیه مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه، دریغ نخواهند کرد.

تشدید عملیات اسرائیل در رفح در حالی انجام می‌شود که حماس موافقت خود را با پیشنهاد آتش بس اعلام کرده است. گرچه مقامات صهیونیست تاکنون نسبت به این موضوع به طور رسمی تعیین موضع نکرده‌اند، اما برخی منابع می‌گویند حماس با طرح تعدیل شده صلح مصر موافق کرده که مورد تأیید اسرائیل نیست.

بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه

به گفته مقامات واشنگتن، یک نظامی آمریکایی روز یکشنبه پس از سفر به روسیه، بازداشت شده است.

به گزارش "ان بی سی نیوز" مقامات آمریکایی افزودند که این نظامی که به نامش اشاره ای نشد ، در کره جنوبی مستقر و به تنهایی به روسیه سفر کرده بود.

آنها اعلام کردند که این سرباز متهم به سرقت از یک زن در کره جنوبی است.

ارتش آمریکا هنوز در این خصوص اظهار نظر نکرده است.

روسیه تاکنون چندین شهروند آمریکایی را بازداشت کرده است.

در میان برجسته ترین شهروندان آمریکایی بازداشت شده در روسیه، می توان به ایوان گرشکویچ، خبرنگار وال استریت ژورنال، که در مارس گذشته بازداشت شد، و پل ویلان تفنگدار سابق ارتش آمریکا که در سال ۲۰۱۸ دستگیر شد، اشاره کرد.

دولت آمریکا ادعا کرده که بازداشت گرشکویچ و ویلان غیرقانونی بوده است و آزادی آنها در اولویت امور دولت جو بایدن رییس جمهور آمریکا است.

تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی

۱۲سناتور جمهوریخواه آمریکایی دادگاه لاهه (ICC) را تهدید کرده اند که اگر این نهاد برای مقامات ارشد صهیونیستی حکم بازداشت صادر کند, واشنگتن دادگاه لاهه را تحریم خواهد کرد.

به گزارش "آناتولی", این نامه یک صفحه ای خطاب به کریم خان دادستان دادگاه لاهه است. در این نامه آمده است هرگونه حکم بازداشت احتمالی علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و دیگر مقامات بلندپایه اسرائیل "غیرمشروع و فاقد مبنای قانونی است و در صورت اجرا منجر به تحریم‌های شدید علیه شما و نهاد شما خواهد شد."

این سناتورها آمریکایی با حمایت از جنایت های رژیم صهیونیستی در غزه و کشتار مردم بیگناه فلسطین در این نامه ادعا کردند: اگر اسرائیل را هدف قرار دهید و ما شما را هدف قرار خواهیم داد. این احکام بازداشت از سوی دادگاه لاهه, آن را با بزرگترین دولت حامی تروریسم و نماینده آن همسو می کند. واضح است که هیچ شباهت اخلاقی بین تروریسم نشات گرفته از حماس و پاسخ موجه اسرائیل وجود ندارد.

دیدار اسلامی با سفیر عربستان در تهران

در جریان برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان، محمد اسلامی با عبدالله بن سعود العنزی سفیر عربستان سعودی در ایران به دیدار و گفت‌وگو پرداخت.

 محمد اسلامی در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به سفیر عربستان سعودی و ابراز خرسندی از حضور وی در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای،‌ بر پیوند عمیق دو کشور تاکید کرد و گفت: پیوند قلبی و اشتراکات دینی و فرهنگی دو کشور حدیث وصل دو ملت است. ‌آنچه برای ایران و عربستان اهمیت دارد؛ تلاش برای توسعه تعاملات در راستای منافع ملی دو کشور است.   

وی با اشاره به موضوع توسعه و کاربرد فناوری‌های پیشرفته اظهار کرد: کشورهای خاصی در جهان وجود دارند که به دنبال فناوری‌های نوین هستند. برخی از این کشورها در نظر دارند که ایران خریدار چنین تکنولوژی‌هایی باشد درصورتی‌که رویکرد جمهوری اسلامی ایران در این زمینه کاملا متفاوت است و به دنبال تحقیقات و توسعه فناوری در کشور است.

دیگر خبرها

  • پیامدهای میان مدت پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی
  • حزب‌الله پاسخ حملات اسرائیل را داد
  • درگیری شدید مقاومت فلسطین و ارتش اسرائیل در شرق رفح/ شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۷۸۹ تن رسید/ حمله گسترده پهپادی و موشکی حزب الله به مواضع ارتش اسرائیل
  • درگیری شدید مقاومت فلسطین و ارتش اسرائیل در شرق رفح/ شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۷۸۹ نفر رسید/ حمله گسترده پهپادی و موشکی حزب الله به مواضع ارتش اسرائیل
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • گسترش حلقه آتش؛ واکاوی راهبرد جدید مقاومت علیه رژیم صهیونیستی
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • حمله موشکی حزب‌الله به مقر فرماندهی لشکر اسرائیل در جولان
  • شلیک ۷۰ راکت از لبنان به جولان اشغالی سوریه