Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سرویس بین الملل- "دونالد ترامپ" نخستین رئیس جمهوری آمریکا در ۴۰ سال گذشته است که جنگ تازه‌ای را آغاز نکرد با این حال، او در هفته‌های باقی مانده به پایان ریاست‌جمهوری وزیر دفاع را تغییر داده و بعید نیست که درصدد آغاز یک جنگ تازه این بار علیه ایران باشد.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ شبکه خبری روسی "راشا تودی" در مقاله‌ای تحلیلی احتمال اقدام نظامی امریکا علیه ایران توسط ترامپ در آخرین روز‌های در قدرت بودن او را بعید ندانسته و می‌نویسد: "او "مارک اسپر" را از مقام خود برکنار کرد؛ فردی که گفته می‌شد به بله‌قربان‌گویی و اطاعت مشهور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جایگزین او به عنوان سرپرست وزارت دفاع، "کریستوفر میلر" رئیس مرکز ضدتروریسم است که از این پس در دو ماه باقی‌مانده فعالیت خواهد کرد.

این انتخاب، اما باعث می‌شود تا گمانه‌زنی درباره جنگ احتمالی علیه ایران تقویت شود. ترامپ همواره تکرار کرده که خواستار خروج نیرو‌های امریکایی از کشور‌های دیگر و پایان دادن به جنگ‌های بی‌معنی است. میلر، اما احتمالا در برابر این موضع ضدجنگ ترامپ مقاومت خواهد کرد؛ زمانی که ترامپ از لزوم خروج نیرو‌های امریکایی از سوریه سخن گفت میلر با نظر او مخالفت کرد. میلر نقش مهمی در برنامه‌ریزی برای مقابله با تروریسم ایفا کرده است.  او پیشتر ادعایی علیه ایران مطرح کرده بود.

شبکه خبری "سی ان ان" او را فرد پشت پرده تاثیرگذار بر نظرات ترامپ علیه ایران و علیه حزب‌الله لبنان معرفی کرده است. چنین سیاست و رویکردی می‌تواند در نهایت منجر به جنگ با ایران شود؛ سیاستی که اوج آن را در ترور ژنرال سلیمانی در اوایل سال جاری میلادی دیدیم.

اگر ترامپ واقعا فردی ضدجنگ بود میلر را به عنوان گزینه نخست خود برای برعهده گیری مقام سرپرست وزارت دفاع در نظر نمی‌گرفت آن هم ‌تنها دو ماه مانده به پایان دوران ریاست‌جمهوری‌اش.

همچنین، ترامپ، ژنرال "آنتونی تاتا" معاون بخش سیاسی وزارت دفاع را در جایگاه خوبی در وزارت دفاع قرار داده است؛فردی که موافق ارتکاب جنایت جنگی و بمباران بنا‌های فرهنگی و تاریخی ایران بود و استدلال می‌کرد که ایران برنامه اتمی خود را زیر این بنا‌ها مخفی کرده است. تاتا همچنین مدت‌ها پیش در دفاع از جنگ‌های امریکا در خارج از مرز‌ها نوشته بود. او حامی حضور شرکت‌های خصوصی نظامی و امنیتی امریکا در جنگ افعانستان بوده است. اگر ترامپ واقعا مخالف جنگ با ایران است چرا چنین افرادی را در وزارت دفاع منصوب کرده است"؟

آیا اسرائیل و امریکا برنامه‌ای برای حمله نظامی علیه ایران خواهند داشت؟

روزنامه "جروزالم پست" نیز در گزارشی درباره گمانه‌زنی پیرامون احتمال حمله نظامی امریکا و اسرائیل علیه ایران می‌نویسد: "در سال ۲۰۰۸ میلادی زمانی که اوباما در امریکا رئیس‌جمهور شد، پیش از انتخابات، در اسرائیل برخی باور داشتند که "جورج دابلیو بوش" منصب‌اش را در حالی که تاسیسات اتمی ایران پابرجا هستند ترک نخواهد کرد؛ آنان نه تنها اشتباه می‌کردند بلکه ایران علاوه بر حفظ تاسیسات‌اش برنامه اتمی خود را از نظر کمی و کیفی گسترش داد.

اکنون نیز لازم است دقت نظر مشابهی در گمانه‌زنی‌ها درباره پایان دوران ریاست‌جمهوری ترامپ از خود نشان دهیم. این گمانه مطرح شده که ترامپ شخصا دستور حمله علیه ایران را صادر خواهد کرد و یا به اسرائیل برای این کار چراغ سبز نشان خواهد داد.

کنار گذاشتن "مارک اسپر" وزیر دفاع امریکا در هفته گذشته باعث بالا گرفتن این گمانه‌زنی شده است. "الیوت ابرامز" مسئول بخش ایران دولت ترامپ نیز رایزنی‌های منطقه‌ای خود به ویژه با مقام‌های اسرائیلی را علیه ایران افزایش داده است و "مایک پمپئو" وزیر خارجه امریکا نیز هفته آینده به اسرائیل سفر خواهد کرد. همچنین، اخیرا مقام‌های عالی نظامی اسرائیلی و امریکایی با یکدیگر کنفرانس مشترک ویدئویی داشتند.

ژنرال "اچ ار مک مستر" مشاور سابق امنیت ملی امریکا نیز اخیرا در مصاحبه‌ای با "فاکس‌نیوز" از احتمال حمله اسرائیل علیه ایران از ترس مداراجویی بایدن در قبال تهران خبر داد. در سال ۲۰۱۲ میلادی نیر گمانه‌زنی مشابهی مطرح بود، اما نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل نتوانست نظر مساعد نظامیان اسرائیلی را برای حمله علیه ایران جلب کند. اکنون نیز تحرکاتی در ارتش اسرائیل نمی‌بینیم که نشان‌دهنده جنگی احتمالی باشد. البته ما نباید لزوما تحرکات را به طور علنی ببینیم. در سال ۲۰۰۷ میلادی نیز پیش از حمله اسرائیل به تاسیسات اتمی سوریه پیش از آن عملیات هیچکس گمان نمی‌کرد چنین اقدامی صورت گیرد.

با این وجود، حمله نظامی علیه ایران همواره آخرین گزینه مطرح برای ارتش اسرائیل است. از نظر سیاسی نیز نتانیاهو سرگرم مسائل داخلی و کارزار انتخاباتی در هفته‌های آینده خواهد بود. مدیریت بحران کرونا و ضعف او در این‌باره و کاهش محبوبیت‌اش سبب می‌شوند تا درک کنیم که آغاز یک جنگ که بر اثر آن هزاران راکت بر سر اسرائیلی‌ها فرود آیند به او کمکی نخواهد کرد. البته بعید نیست که نتانیاهو و ترامپ با یکدیگر برای جنگ علیه ایران توافق کنند. آن دو رهبرانی غیرقابل پیش‌بینی هستند و هر کاری که برای ماندن در قدرت لازم ببینند را انجام خواهند داد".

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دونالد ترامپ آمریکا جنگ روابط ایران و آمریکا علیه ایران وزارت دفاع گمانه زنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۷۰۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال توقف مذاکرات میان حماس و تل‌آویو در سایه تهدید علیه رفح

به گزارش خبرگزاری مهر، یک منبع در مقاومت فلسطین در گفتگو با شبکه المیادین تاکید کرد: در سایه تحولات اخیر مبنی بر تهدید تل آویو علیه شهر رفح و لشکرکشی جزئی یا کلی به این شهر، ممکن است جنبش حماس به سمت توقف مذاکرات جاری برای دستیابی به توافق با رژیم صهیونیستی حرکت کند.

وی در ادامه افزود: حماس بر این نکته تاکید دارد که تهدید حمله به رفح هرگز باعث نمی‌شود این جنبش در مسیر مذاکرات تحت فشار قرار گیرد.

در همین راستا یک منبع صهیونیست در گفتگو با روزنامه نیویورک تایمز تاکید کرد: ما به توافق نزدیک شده بودیم اما سخنان نتانیاهو مبنی بر حمله به رفح باعث شد حماس بر مواضع خود اصرار بورزد تا مانع ورود نظامیان به این شهر شود.

رسانه‌های صهیونیستی نیز گزارش دادند: طرف اسرائیلی بامداد امروز مصر را در جریان آغاز بیرون کردن غیرنظامیان از رفح قرار داده است.

پیش از این «محسن محمد صالح» مدیر مرکز مطالعات و پژوهش‌های الزیتونه در گزارشی به بررسی روند جنگ غزه طی ماه‌های اخیر پرداخته و نوشت که بیش از سه ماه است که اسرائیل تهدید به حمله زمینی به رفح می‌کند، ولی همچنان در انجام این طرح مردد است. این تردید به علت عدم تمایل تل‌آویو به حمله نیست، بلکه نگرانی واقعی این رژیم از شکستی است که در نتیجه این حمله دامن آن را می‌گیرد. در همین رابطه آمریکا و دیگر متحدان تل‌آویو نیز نسبت به عواقب تلخ و دردناک این حمله به رژیم صهیونیستی هشدار داده‌اند.

کد خبر 6098023

دیگر خبرها

  • احتمال عبور آمریکا و اروپا از نتایاهو پس از حمله به رفح/ حکم تعقیب جنایی نخست وزیر رژیم صهیونیستی عملیاتی خواهد شد؟
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • احتمال توقف مذاکرات میان حماس و تل‌آویو در سایه تهدید علیه رفح
  • هراس نتانیاهو از صدور حکم بازداشت/ اسرائیل منتظر تحولات در جبهه‌های همزمان است
  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی + ویدئو
  • آمریکا ارسال محموله سلاح به مقصد اسرائیل را متوقف کرد
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • سردار رشید: در عملیات وعده صادق، 240 جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند/ اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد/ آمریکا و اروپا رایگان هر امکانی را که رژیم صهیونیستی نیاز داشته باشد، در اختیارش قرار می‌دهند حتی بمب اتم!